понеділок, 23 травня 2011 р.

Відродження "Авангарду"

На численні запити громадськості, блог відновлює свою роботу і викладаються статті з двох перших цьогорічних номерів "Бальона", по мірі можливості інформація буде поновлюватися.



Новий сезон, оновлена команда, новий головний тренер ну і на кінець нова-стара назва команди "Авангард". Як на мене, то ця назва більше подобається, ніж просто ФК "Жидачів", в ній є щось величніше, велике історичне минуле. Про теперішнє ми ще поговоримо, а зараз пригадаймо ті чотири роки існування команди ФК "Жидачів", які вже стали надбанням футбольної історії нашого міста. Розпочалось все з сезону 2007р. у якому наша команда виступала у Першій обласній лізі(тоді було дві підгрупи). І у цьому ж сезоні було досягнуто найкращого результату за останні чотири роки. Одразу пішли переможні матчі і команда осіла на вершинах турнірної таблиці, у другому колі команда взагалі феєрила, просто таки громлячи своїх суперників і тільки у очному протистоянні на власному полі з командою СКК"Пісочна" зазнала поразки і тим самим у підсумку зайняла третє місце у своїй підгрупі(а перші два місця проводили стикові матчі з командами з другої підгрупи за звання абсолютного чемпіона Першої ліги).


Старт сезону 2008р. видався на славу, у перших трьох турах дві перемоги із загальним рахунком 8-2. А в подальшому "буксування", де було більше невдалих матчів і як підсумок сьоме місце серед десяти команд на фініші сезону. Ще по закінченні основного чемпіонату було проведено втішний турнір для команд обидвох підгруп, котрі посіли місяця з п’ятого по сьоме, у якому брала участь і жидачівська команда. У розіграші Кубка області ФК"Жидачів" добрався був до стадії 1/4 фіналу.

Сезон 2009р, це вже Вища ліга. виявився найгіршим в історії нашого клубу – передостаннє одинадцяте місце у турнірній таблиці з 14 очками в активі і різницею м’ячів 22-58(найгірший показник серед команд Вишки). Більшість поразок з розгромними рахунками, гра не клеїлася ні в одній з ланок команди, ще й фінансові труднощі підливали масла у вогонь, все це вилилося у такий катастрофічний результат.



Останній сезон видався дещо кращим, хоча і були провальні матчі, але їх було значно менше ніж у попередньому, ну і звичайно окремо стоять дві перемоги нашої команди. Перша – це звитяга над командою Яворова, більшу частину гри граючи у меншості, демонструючи достатньо добротну гру було здобуто перемогу з рахунком 3-1. І друга – перемога над командою Куликова у тринадцятому турі(магічне число), котра до цього не знала гіркоти поразки (забиваючи своїм суперникам мінімум по чотири м’ячі кожної гри). Цю гру жидачівська команда теж закінчувала у меншості, але це не завадило перемогти лідера чемпіонату і як виявилося у підсумку чемпіона Вищої ліги з рахунком 4-2. Фінішувала команда на шостому місці серед дванадцяти команд, так би мовити золота середина.

Як і попередні роки, цього 2011 року наша команда мала стартувати на турнірі-меморіалі Е. Юста(цей турнір, який проводиться у лютому-березні, слугує підготовчим процесом до чемпіонату для багатьох команд). Але буквально за кілька днів до старту, жидачівська команда знімається з турніру. А причиною такого розвитку подій стала зміна керівництва команди. Ініціаторами змін у жидачіському футболі стали міська та районна ради, керівництво яких мало зустріч з Володимиром Сапугою - тренером ДЮСШ, а відтепер і головним тренером жидачівського "Авангарду". Одразу ж відбулося омолодження складу команди і основу зараз становлять вихованці місцевої ДЮСШ, із старожилів команди залишилися незмінний воротар команди Р.Акбієв та В.Машталір. Напевно не слід одразу ж очікувати високих результатів, команда молода і їй потрібен час для зіграності та прогресу.



Першість Львівщини


Вища ліга


1-й тур. 10 квітня(неділя)

"Шахтар" – "Авангард


(Червоноград) (Жидачів)


0-0


Нереалізований пенальті:


4' Данилюк("Шахтар")


Матч першого туру наша команда проводила у Червонограді з місцевою командою "Шахтар". Вже у дебюті зустрічі господарі мали реальну нагоду, щоб відкрити рахунок у зустрічі, коли арбітр матчу вказав на одинадцятиметрову позначку. Але гравець, який пробивав пенальті не влучив у ворота. У подальшому гра проходила у обопільних атаках, але забити м’яч жодній з команд не вдалося, у підсумку нульова нічия.

Першість Львівщини


Вища ліга
2-й тур. 17 квітня(неділя)


"Погонь" – "Авангард"
(Львів) (Жидачів)


2-0


Карабін 50'


Левчук 63'


Нереалізований пенальті:



73' Мелекесцев("Авангард")


Перші хвилини зустрічі пройшли у достатньо жвавому темпі, команди обмінялися кількома дальніми ударами, деякі з них влучали у площину воріт, але не більше того. Ближче до перерви команди збавили обороти і перший тайм так і завершився внічию. А от початок другої половини зустрічі приніс господарям бажаний результат. Гравець "Погоні" увійшов у штрафний майданчик і пробив у кут наших воріт(воротар зреагував на цей постріл, але не в його силах було відвести загрозу ) 1-0. Жидачівська команда могла відновити паритет – Гришик пробивав штрафний, але кіпер господарів витягнув м’яч з-під поперечини, перевівши на кутовий. А львів'яни тим часом забили вдруге. Фланговий навіс у карний майданчик і гравець суперників ударом головою відправляє круглого у сітку наших воріт 2-0. Після цього команди почали грати у більш відкритий футбол, були хороші гольові моменти(виходи віч-на-віч з кіперами), як в одних, так і в других, але реалізувати їх не вдалося. Наші футболісти могли відновити інтригу у матчі, отримавши право на пробиття пенальті, але гравець нашої команди з позначки пробив вище воріт. Команди продовжували обмінюватися небезпечними випадами, але рахунок у матчі так і залишився незмінним. У підсумк перша поразка у чемпіонаті.



Результати матчів
1-й тур
10 квітня(неділя)
ФСК "Яворів" – "Погонь"(Львів) 0-0
"Шахтар"(Ч) – "Авангард" 0-0
"Гірник" – "Прикарпаття"(Ст. С.) 5-0
ФК "Сокаль" – "Гарай" перен.
"Сокіл"(В.Глібовичі)–"Сокіл"(З) перен.

2-й тур
17 квітня(неділя)
"Погонь"(Львів) – "Авангард" 2-0
"Сокіл"(Золочів) – "Шахтар"(Ч) 2-2
"Гарай"(Жовква) – "Гірник" 0-0
ФСК "Яворів" – ФК "Сокаль" 3-0
"Прикарпаття"(Ст. С) – "Сокіл" 0-1

1 коментар: