неділю, 5 квітня 2009 р.

Передсезонна підготовка ФК "Жидачів"


Підготовка нашої команди до сезону получилася плідною: товариські матчі, турнір - пам'яті Е.Юста. Вперше побачив нашу команду в дії 8 лютого у матчі з командою "Сокіл"(Вел. Глібовичі). Гра відбувалася на стадіоні "Бурситет", газон був у достатньо нормальному стані(снігу тоді ще не було). Наша команда виглядала краще за суперника, проглядалися певні комбінації – це все і виплило у підсумковому результаті. Відкрили рахунок наші гравці з пенальті(суперник зіграв рукою у власному штрафному майданчику), відзначився Довганюк(гарматний удар під перекладину). У другому таймі на полі "керував парадом" наш нападник Павлюк, котрий своїми діями затероризував захист опонентів і в результаті забив три голи у ворота суперника. Між цими голами гості спромоглися забити м’яч престижу і то це їм допоміг зробити наш захисник, спрямувавши м’яч у власні ворота. То ж у підсумку 4-1 на нашу користь.

Окремим пунктом у підготовці нашої команди стоїть меморіал Е.Юста. Всього було сформовано 7 груп по чотири команди у кожній. У групі з нашою командою також виступали команди: ФК "Моршин", "Сокіл" (Вел.Глібовичі), "Карпати" (Старе Село, Пустомитівський р-он). Матчі цієї групи проходили у нашому славному місті. Варто відмітити, що у проведення турніру втрутилася погода, майже у всіх матчах на полях був сніг, а деякі матчі проходили під акомпанемент снігопаду. Перший матч на турнірі ФК "Жидачів" провів 22 лютого з командою "Карпати". Протягом усього матчу наша команда володіла ініціативою і створила безліч моментів для взяття воріт суперників. Але як завше буває рахунок у матчі відкрили гості ударом з лінії штрафної у нижній кут воріт. Цей гольовий момент напевно і був єдиним таким для гостей біля наших воріт, у подальшому вони просто забули про наші ворота. Ще у першому таймі наша команда відновила статус – кво зусиллями Підлісецького, який випередив воротаря у боротьбі за м’яч і ногою відправив смугастого у сітку. Другий тайм розпочався з атак наших гравців і це дало свої плоди. Після флангової передачі Крехтяка у штрафну суперника Цар з метрів 11-12 чітко пробиває у нижній кут воріт гостей. Проходить 10 хвилин і Павлат перший встигає на добиванні м’яча у сітку воріт суперників. Ну і не міг піти з поля без свого голу Павлюк, який дальнім ударом застав воротаря суперника зненацька(м’яч перед воротарем підстрибнув і влучив у ворота). 4-1 і старт на турнірі взято. Другий матч 25 лютого з командою ФК"Моршин". Після першого тайму наша команда "горіла" 0-1, але по-перерві Цар своїм хет-триком розставив все на свої місця, показавши юним футболістам Моршина, хто на полі хазяїн. Результат матчу 3-1 і є друга перемога. Заключний матч на груповому етапі ФК"Жидачів" проводив з командою "Сокіл". У цьому матчі головні події розгорнулися у другій половині зустрічі. Відкрив рахунок у матчі Павлюк, але гості через хвилину відновили рівновагу в матчі. Цей гол суперника тільки придав впевненості нашим гравцям і ще Павлюк двічі(у підсумку хет-трик) та Підлісецький розписалися у воротах команди "Сокіл". То ж 4-1 і беззаперечне перше місце у своїй групі. У двох з цих матчах та й і у наступних за Жидачів грав такий гравець, як Руслан Мостовий. Жидачівська торсида мала б пам’ятати такого гравця у складі "Авангарду" на початку і середині 90-их років. Було б добре, якби він грав за наш клуб і в регулярному чемпіонаті, бо захисні редути цей гравець тримає ідеально.

Повернімося до турніру, на якому на став час матчів плей-оф. У 1/8 фіналу ФК "Жидачів" грав з командою ФК "Миколаїв". Матч проходив у Жидачеві, побувати на цьому матчі не вдалося, але дивлячись на підсумковий результат видно, що матч видався "гарячим" по накалу. По ходу матчу наша команда поступалася 0-2, але дубль Павлата витягнув команду за вуха до нічийного результату. І все вирішувалося у після матчевих 11-метрових ударах. Ця лотерея була вдалою для нашого клубу 3-1 і ми в 1/4 фіналу. Поєдинок цієї стадії знову в Жидачеві з командою ФК"Пустомити". Небесна канцелярія просто таки знущалася над футболістами протягом матчу(на календарі було 8 березня), сніг падав протягом усього дня і під час гри. Футбольне поле було вкрите 10-15 см снігом. Футболу, як такого на полі не було, м’яч постійно застрявав у кучугурах снігу. Це просто потрібно було бачити на власні очі. Навіть за таких умов наші гравці виглядали краще, пробували загострювати гру, пробивали по воротах суперника. І наприкінці першого тайму така активність втілилася у гол. Пас з центру на лінію штрафної, м’яч застрягає в снігу, Крехтяк на якусь мить випереджає воротаря – одним дотиком до м’яча прокидує його повз кіпера, а другим спрямовує круглого у ворота 1-0. При таких погодних умовах це заявка на підсумковий позитивний результат. У другому таймі гості дещо активізувалися, а наша команда перейшла на гру контратак. Атаки у наших вдавалися непогані, але от їхнє завершення бажало бути кращим. А що ж суперник? А суперник у середині тайму отримав чудову нагоду, щоб відігратися. У наші ворота призначено пенальті. Але наш кіпер Акбієв намертво взяв удар гравця суперників з позначки. Втримали наші цю мінімальну перевагу до кінця матчу і ми вже у півфіналі. На цій стадії змагань нас очікувала команда "Газовик-Х"(Комарно). Матч вже проходив при сприятливих погодних умовах. В основний час переможця не було виявлено - 0-0. То ж долю путівки у фінал вирішували після матчеві пенальті. А тут фортуна була прихильною до суперників, які були точнішими при виконанні 11-метрових 6-5.

Підводячи підсумок виступу ФК "Жидачів" у цьому турнірі, можна сказати, що це був хороший турнір у плані підготовки до сезону, матчі з командами різних категорій. Ну зупинились за крок до фіналу – не страшно, головне вдало грати у чемпіонаті і радувати результатами вболівальників.

Після цього турніру наша команда продовжувала плідно готуватися до сезону, граючи товариські матчі. А саме матч на домашньому стадіоні з командою Нового Роздолу закінчився з рахунком 3-0 на користь ФК ”Жидачів”, забити м’ячами відзначилися Павлюк, Крехтяка і Орлик. Ще був виїзний матч у Пісочному з місцевою командою і там матч закінчився бойовою нічєю 3-3 у наших забивали Павлюк та Крехтяка двічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар